POLITIKA ZASEBNOSTI IN SPLETNI PIŠKOTKI

 O politiki varstva osebnih podatkov

Podjetje KRIŽAJ L d.o.o. je zavezano k spoštovanju vaše zasebnosti in osebnih podatkov. Pri nudenju naših storitev preko spletne strani, smo zavezani k delovanju v skladu z zakoni in predpisi, ki opredeljujejo varovanje osebnih podatkov. Zato se zavezujemo, da podatkov, ki jih boste posredovali preko spletne strani ali na kakršenkoli drug način ne bomo prodajali, posojali ali kakorkoli drugače posredovalo/i tretjim osebam.

Politika zasebnosti ureja zbiranje, hrambo in obdelavo osebnih podatkov, ki jih podjetje KRIŽAJ L d.o.o. zbira o  vas, podatki se pridobijo s prijavo v bazo delavcev ali poslanim povpraševanjem. V nadaljevanju definiramo pojme in pojasnjujemo, kako in za kakšne namene zbiramo vaše podatke.

Upravljalec podatkov

Upravljalec osebnih podatkov v pomenu kot ga določata Splošna uredba EU o varstvu podatkov(GDPR) in veljavni zakon, ki ureja varstvo osebnih podatkov (ZVOP), je:

KRIŽAJ L d.o.o., Slomškova ulica 17, PE: Dunajska cesta 196, 1000 Ljubljana, e-naslov: krizajlagencija@gmail.com, telefonska številka 01/565-11-06.

Namen obdelave osebnih podatkov

Vsi osebni podatki bodo obravnavani zaupno in uporabljeni zgolj v namene, za katere so bili posredovani. Osebne podatke potrebujemo, da vam lažje podamo ponudbo na vaše povpraševanje.

Pri oddanem povpraševanju se zbirajo:

 • IP številka,
 • ime in priimek ali naziv podjetja,
 • elektronski naslov,
 • kraj osebe ali podjetja.

Ob prijavi v bazo iskalcev dela se poleg IP številke zbirajo še naslednji podatki:

 • ime in priimek,
 • letnica rojstva,
 • spol,
 • državljanstvo,
 • kontaktna številka,
 • elektronski naslov,
 • dokončana izobrazba,
 • dosedanje zaposlitve,
 • stalni ali začasni naslov,
 • regija dela,
 • želeno področje dela,
 • opravljeni izpiti ali dodatna izobraževanja,
 • EMŠO in davčna številka.

Politika piškotov

Kaj so piškoti in zakaj so potrebni?

Piškotek(angl. cookie) je datoteka, ki shrani nastavitve spletnih strani. Spletna mesta piškotke shranijo v naprave uporabnikov, s katerimi dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav in nastavitev, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Piškotki omogočajo spletnim stranem prepoznavanje, če je uporabnik že obiskal to spletno mesto, pri naprednih aplikacijah pa z njihovo pomočjo lahko ustrezno prilagodijo tudi posamezne nastavitve. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Uporabljajo se za shranjevanje podatkov o stanju posamezne spletne strani (podrobnosti o prilagoditvah posamezne spletne strani), pomagajo pri izvajanju spletnih storitev (npr. spletne trgovine), pomagajo pri zbiranju statistik o uporabnikih in obiskanosti spletnega mesta, o navadah spletnega uporabnika, itd. S pomočjo piškotkov lahko torej ocenimo učinkovitost zasnove našega spletnega mesta.

Nadzor piškotkov

Če želite spremeniti način uporabe piškotkov v brskalniku, vključno z blokiranjem ali izbrisom, lahko to storite z ustrezno spremembo nastavitev brskalnika. Za upravljanje piškotkov vam večina brskalnikov omogoča, da sprejmete ali zavrnete vse piškotke, sprejmete samo določeno vrsto piškotkov ali pa vas opozori, da stran želi shraniti piškotek. Piškotke, ki jih je brskalnik shranil, lahko tudi enostavno izbrišete. Če spremenite ali izbrišete brskalnikovo datoteko s piškotki, spremenite ali nadgradite vaš brskalnik ali napravo, boste morda morali ponovno onemogočiti piškotke. Postopek za upravljanje in brisanje piškotkov se razlikuje od brskalnika do brskalnika. Če pri tem potrebujete pomoč, lahko pogledate v brskalnikovi pomoči uporabnikom.

Seznam piškotkov

Spremembe politike zasebnosti

Pridržujemo si pravico, da predmetno politiko zasebnosti po potrebi prilagodimo dejanskim razmeram in zakonodaji s področja varstva osebnih podatkov. Veljavna politika zasebnosti bo objavljena na tem mestu, poleg pa bo naveden tudi posodobljen datum zadnje spremembe. V primeru želje po dodatnih informacijah o ukrepih glede zasebnosti se obrnite na nas preko kontaktnega obrazca na spletni strani.

Datum: 21.08.2019